Saudari Nurfatin Amalina binti Nazumuddin yang kini berkhidmat sebagai pramugari di Saudi Arabian Airlines merupakan alumni Diploma Pengurusan Pelancongan. Beliau yang telah bergraduat pada tahun 2015 telah mula berkhidmat juga pada Jun 2015. Berasal dari Johor. Tahniah dan syabas serta selamat maju jaya Saudari Nurfatin Amalina binti Nazumuddin.

The strongest factor in success is self-esteem: believing you can do it, believing you deserve it, and believing you will get it.
-Nurfatin Amalina binti Nazumuddin-
Diploma Pengurusan Pelancongan

Saudari Nurul Najwa Syazwani Binti Rushdan merupakan alumni Diploma Teknologi Maklumat, Fakulti Sains Informatik, UC Bestari yang telah bergraduat pada tahun 2017. Beliau yang berasal dari Dungun, Kini beliau berkhidmat sebagai Pembantu Teknikal di Kawasan Perindustrian Teluk Kalong, Kemaman. Tahniah dan syabas Saudari Nur Najwa Syazwani Binti Rushdan. Semoga terus maju jaya.

The best way to predit the future is to create it at your own
-Nurul Najwa Syazwani Binti Rushdan-
Diploma Teknologi Maklumat

Saudara Muhammad Ideham Bin Isa merupakan alumni Bach. of Islamic Finance (Hons), UC Bestari yang telah bergraduat pada tahun 2019. Beliau yang berasal dari Johor. Kini beliau berkhidmat sebagai Pensyarah University College of Agroscience Malaysia (UCAM), Alor Gajah Melaka. Tahniah dan syabas, semoga terus maju jaya.

Pointer tinggi sekalipun tapi tak faham apa kita belajar pun tak guna juga. Belajar untuk faham bukan untuk A semata-mata
-Muhammad Ideham Bin Isa-
Bach. of Islamic Finance (Hons)

Saudara Muhammad Razin Akram bin Remlee merupakan anak jati Setiu,Terengganu adalah graduan Diploma Seni Kulinari yang bergraduat pada tahun 2017. Beliau kini berkhidmat di Permai Inn Kuala Terengganu. Tahniah dan syabas Saudara Muhammad Razin Akram bin Remlee. Selamat maju jaya..
Kejarlah impianmu walau apa bidang sekalipun, usaha, tanggungjawab, doa kedua orang tua tu yang penting, in Sha Allah kejayaan menantimu
-Muhammad Razin Akram bin Remlee-
Diploma Seni Kulinari

Saudari Nor Kasmani binti Zahari merupakan salah seorang graduan Ijazah Sarjana Muda Ekonomi (BEC) University College Bestari yang telah bergraduat pada tahun 2017. Beliau merupakan anak jati negeri Terengganu beliau sedang berkhidmat sebagai Freelance Executive/Material Controller Kertih(PCLDPE),(ETHLYNE) Tahniah dan syabas diucapkan kepada Saudari Nor Kasmani Zahari. Kejayaan anda kebanggaan kami. Syabas!

Rezeki bukan hanya dalam bentuk perghargaan manusia.. Dahulukan Allah dan agama,dunia tunduk padamu, Tiada kejayaan tanpa kesusahan.
-Nor Kasmani Zahari-
Ijazah Sarjana Muda Ekonomi (BEC)

Saudari Nurul Asyiqin binti Abdullah merupakan pelajar Diploma Kejururawatan UC Bestari yang pernah berkhidmat di King Abdul Aziz Medical City, di Riyadh, Arab Saudi. Sebelum itu, beliau telah berbakti di Kuala Terengganu Specialist, Terengganu dan kini telah menyambung bakti di Pahang Medical Centre, Kuantan. Saudari Nurul Asyiqin yang berasal dari Terengganu dan telah bergraduat pada tahun 2013. Semoga kejayaan beliau menjadi inspirasi untuk semua pelajar. Tahniah dan syabas serta selamat maju jaya Saudari Nurul Asyiqin binti Abdullah.

Always think positive, be humble, always respect each other and jadilah orang yang terbaik setiap hari di antara yang terbaik di setiap hari yang mendatang. Kejayaan akan tercapai apabila kita fokus apa pada yang kita inginkan, bukan pada hal yang kita takuti.
- Nurul Asyiqin binti Abdullah -
Diploma Kejururawatan
Pengambilan.

Daftar Sekarang


Asasi.
Intake I ( Mei).
Intake II ( September )
Intake III ( Januari )

Diploma.
Intake I ( Julai ).
Intake II ( Disember )

Ijazah Sarjana Muda.
Intake I ( September )
Intake II ( Mac )


Copyright © 2013 ucbestari.edu.my
Paparan Terbaik : Mozilla Firefox, Google Chrome : Resolusi 1024 x 768
University College Bestari, Bandar Permaisuri, 22100 Setiu Terengganu.
Tel : +609-6097101 Fax : +609-6097106 Hubungi Unit Pemasaran, Unit Pengambilan